HTML

Ökomarketing, zöldmarketing

Gondolatok, esettanulmányok meg mindenféle az ökomarketing (zöldmarketing) témaköréből. Környezeti kampányok, greenwashing, CSR, zöldfogyasztók, zöld pozícionálás, környezetbarát termékek marketinges szemmel.

Zöldmarketing tantárgy az Edutus Főiskolán

2012.06.13. 05:52 Dr Keynes

Szerintem az országban elsőként az Edutus Főiskolán van Zöldmarketing nevű tantárgy (ez a hivatalos neve, de valójában a kurzus címe Ökomarketing és fenntartható fogyasztás). Választható tárgy, de nem csak a kereskedelem és marketing szakosok választhatják.

Ez a próbálkozás tulajdonképpen a marketing értéksemlegességének feloldására hivatott. Szakmai tárgyként a marketinget eszközként, alkalmazója (elsősorban persze a vállalkozás, de lehet más is) céljainak elérésében támogató eszközrendszerként, a fogyasztó igényeire koncentráló vezetési filozófiaként tanítjuk - de ebben a minőségben nem közvetít értékeket. Mint a kés: operálni is lehet vele és ölni is. Az ökológiai gondolkodás és a fenntarthatóság gondolatkörével bővítve azonban már nem beszélhetünk semlegességről: itt már alap az alkalmazó felelőssége, a környezet értékeinek elismerése, a fenntarthatóság elveinek felvétele az alkalmazó céljai mellé.

A tantárgyat felvett hallgatókkal idén sok témát érintettünk: a greenwashingtól a vállalati stratégián át a zöldfogyasztók vizsgálatáig. Mind a vállalati-, mind a civil szférából dolgoztunk fel eseteket. Nemsokára néhányat bemutatok a hallgatók által kidolgozott esetekből - a kérdésfelvetéssel, a javaslatokkal együtt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás fenntarthatóság zöldmarketing ökomarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://okomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr214552916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása